martes, 29 de noviembre de 2011

Fitxa descriptiva i de construcció del material o joc

Annex:   (Fitxa descriptiva i de construcció del material o joc)

                Característiques: Material, seguretat.
El material que hem utilitzat per fer la cuineta i els seus complements és principalment de rebuig (caixes de cartró de diferents tamanys, envasos de plàstic buits, taps de botelles). També altres materials com cartolines, pintura plàstica, pegament i paper d’embalar.
Hem intentat que tot sigui el més segur possible per als infants, evitant perills: peces no massa petites, sense arestes...



Tipus de joc en funció de l’edat.
En el racó de cuina i casa es desenvoluparà el joc simbòlic o de ficció, que apareix a partir dels dos anys a l’etapa pre-operacional (segons Piaget).
En aquest joc l’infant representa accions reals o imaginàries, “fa com si…”. Pot utilitzar joguines o qualsevol objecte, utilitzant-lo “com si fós…”, transforma els objectes representant-ne d’altres que no estan presents.  L’activitat simbòlica és la capacitat d’atribuir a un objecte la seva representació -imaginada-, i a la seva representació, un signe -verbal-.
A mesura que l’infant es desenvolupa, el joc simbòlic va evolucionant de forma natural i gradual, afavorit pels processos del seu pensament, per l’assoliment de noves capacitats, per la superació de l’egocentrisme, i pel seu major nivell de socialització.
Aquest joc permetrà a l’infant conèixer i integrar-se en el seu entorn social. D’aquesta manera anirem introduint els drets dels infants (en aquest cas, el dret a l’habitatge, alimentació i a la família) amb l’objectiu de que els coneguin i els entenguin. El joc simbòlic els permetrà jugar amb les seves preocupacions, expressar-les i buscar solucions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario